היום פיתוח אפליקציות לאנדרואיד הוא שוק חם,

מסכי הרב מגע תופסים תאוצה רבה, והיום בעולם שלמרבית המשתמשים יש מכשיר חכם בכיס, הדרישה לפיתוח למכשירים אלה ממשיכה לצמוח מיום ליום.

איך מתחילים

הכלי ה״מוכר״ לפיתוח לאנדרואיד היה בעבר הeclipse, כיום גוגל בשיתוף עם חברת JetBrains הצהירו על כלי חדש מומלץ לפיתוח לאנדרואיד, והוא נקרא בשם Android Studio.

קודם כל, בכדי להריץ את ה Android Studio עלינו לוודא כי יש לנו Java מעודכן מותקן על המחשב, אותו ניתן להוריד מכאן , יש לבחור גרסא המתאימה למערכת ההפעלה שלנו, לדוגמא windows 64bit, תהליך ההתקנה הינו תהליך פשוט למדי אשר דורש בעיקר ללחוץ על הבא, לעיתים תידרש הפעלה מחדש של מערכת ההפעלה.

כעת עלינו להוריד את ה Android Studio, אותו ניתן להוריד אותו מכאן:

לאחר התקנת ה Android Studio אנחנו צריכים להיות מוכנים להתחיל,

נוכל לייצר פרויקט חדש באמצעות לחיצה על File->new Project

לאחר מיכן נעבור תהליך הגדרה של פרויקט האנדרואיד החדש שלנו,

בשלב הראשון נידרש להגדיר את שם האפליקציה החדשה שלנו, וכמו-כן את שם הדומיין של החברה(ניתן להשאיר את זה גם com כרגע לצורך ההתנסות), נותר לנו רק לבחור מיקום לפרויקט החדש ובזאת נוכל להמשיך לשלב הבא

Screen Shot 2015-05-26 at 9.07.00 AM

לאחר מעבר לשלב הבא,

כעת נידרש להגדיר את מערכת ההפעלה של האנדרואיד הישנה ביותר שבה אנו מעוניינים שהאפליקציה שלנו תתמוך (לרוב זה יכיל רק את הגרסאות החדשות יותר ולא כפי שמוצג בצילום), אם נרצה לתמוך בגרסאות ישנות זה ידרוש מאיתנו לסגור תהליך זה, ולאחר מיכן להתחיל אותו מחדש,באם נרצה לבצע זאת עלינו לגשת בתוכנה אל Tools -> Android -> Android SDK Manager, ולהתקין גרסאות ישנות יותר של ה API מזו שהשתמשנו בה, מה היתרון בתמיכה בגרסאות ישנות? תמיכה ביותר משתמשים מאפשרת להפיץ את האפליקציה שלנו לקהל רחב יותר, לעומת זאת, בממשקים חדשים יותר נוספים קודים מעודכנים יותר המאפשרים גישה לפונקציות חדשות, ניתן לחשוב על לתמוך מעט אחורה, אך לא צריך להגזים עם זה, את רשימת ה APIs ניתן לראות כאן כיום בזמן כתיבת מדריך זה, הגרסא החדישה ביותר הינה Android 5.1, ובה תומך API 21, בכל זמן נתון מומלץ לתמוך לפתוח ב2-3 גרסאות אחרות לפחות.

Screen Shot 2015-05-26 at 9.07.16 AM

כעת יש לנו אפשרות להוסיף Activity אל הפרויקט, כל Activity הוא אוביקט שמתקשר עם המשתמש, ה Activity מאפשר לייצר חלון שבתוכו נוכל למקם אלמנטים על המסך ולהציג ממשק גרפי למשתמש, לצורך מדריך זה נוכל לבחור בשימוש בBlank Activity שזה בעצם ייצר עבורנו מסך שעליו כתוב Hello World (שלום עולם) שזוהי התכנית המקובלת הראשונה שכותבים בתכנות בכל שפה בכל התחלה וזהו טקס סימבולי להתחלת פיתוח בכל שפה 🙂

Screen Shot 2015-05-26 at 9.07.24 AM

כעת נידרש לספק שם ל Activity החדש אשר יצרנו, ניתן בהחלט להשאיר את השמות כפי שהם מוגדרים בברירת המחדל וללחוץ על הבא,

Screen Shot 2015-05-26 at 9.07.36 AM

כעת אנחנו צריכים להיות מוכנים להתחיל בפיתוח אפליקציית האנדרואיד הראשונה שלנו, בהצלחה רבה, בהמשך נסביר כיצד להתקדם מכאן.