מערכות ניהול תוכן זהו שם נפוץ ששומעים אותו הרבה. היום כשאתרי אינטרנט מתעדכנים באופן שוטף מערכות ניהול התוכן נעשות יותר ויותר פופולאריות. הן מאפשרות עדכון מהיר של האתר ללא צורך בעבודה עם קוד. קיימות בשוק מערכות רבות אשר מתפתחות מיום ליום והן תחת הוצאת קוד פתוח. המוכרות שבהן: גומלה, דרופל ווורדפרס. הדרופל היא המסובכת מבין השלוש ובה לא אגע במאמר הנוכחי. היתרון הגדול של הדרופל הוא בעיקר בתמיכה בעבודה עם מספר רב של אתרים ובנוסף בדרופל התמיכה הכי טובה למתכנת, זאת כמובן על חשבון פשטות.

כיום אנו חיים בעולם שבו כבר כמעט ולא בונים אתרים ללא מערכת ניהול תוכן. כל מפתח אתר לפני שניגש למלאכה ניצב בפני השאלה באיזו מערכת לבחור. בשלב הזה יש לבחון את המטרה אשר לשמה מוקם האתר. בנוסף יש לשקול מי ימשיך לנהל את האתר באופן שוטף בתום תהליך הפיתוח שלו.

גומלה – גומלה היא מערכת נהדרת עם המון אפשרויות ותוספים(plugins) בנויים אשר ניתנים להוספה בקלות. התוספים מאפשרים להרחיב את הפונקציונליות של הגומלה ולענות על צרכים שונים. לגומלה תמיכה טובה יחסית עבור המתכנת וקהילה גדולה שתומכת ועוזרת לפתור בעיות. הגומלה מיועדת בעיקר למתכנת, וכנגזרת היא גם מסובכת יותר. פאנל הניהול של הגומלה הוא יחסית קשה להבנה עבור המשתמש הממוצע.

וורדפרס– וורדפרס נועדה להקמת בלוג, אך ניתן להשתמש בה גם כמערכת ניהול תוכן. היא מערכת ניהול תוכן פשוטה למדי, ומערכת נהדרת לניהול בלוג. הוורדפרס היא הפשוטה מבין הנסקרות במאמר וגם לה פלאגינים רבים. לוורדפרס פאנל ניהול קל ופשוט המתאים וברור לכל משתמש. מלאכת בניית אתר אינטרנט היא אומנם סבוכה ומורכבת ממספר רב של גורמים. אך שלב אפיון מטרות האתר והבנה כיצד הוא עתיד להתנהל בתום ההקמה הוא קריטי.

השאר תגובה